Перед пророщуванням та посадкою необхідно дати насінню силу зростання та забезпечити стійкість до хвороб. Для цього його обробляють різними препаратами. Поряд із марганцівкою успішно використовують і перекис водню.
Для підготовки до посадки використовується розчин перекису з концентрацією 2-3%. Насіння заливають розчином на 30 хвилин, потім промивають у воді та просушують. Завдяки цій процедурі, перекис водню знищує патогенну флору, що знаходиться на поверхні насіння, і забезпечує впевнену і швидку схожість. Рослини виростають сильнішими та витривалішими.
Від проростання природа захистила насіння інгібіторами. При посадці в ґрунт інгібітори природним способом окислюються та руйнуються. Для прискорення цього процесу використовується розчин 1% перекису водню, яким необхідно обприснути насіння.
Для зміцнення кореневої системи молодих сходів, для стійкості рослин до хвороб, а також для знезараження грунту сприятливо позначається полив розчином перекису водню. На 1 літр води додайте 20 крапель 3% перекису водню.
Рекомендується проводити зрошення не частіше ніж 1 раз на тиждень. Не перевищуйте рекомендовану концентрацію.
Для поливу дорослих рослин використовуйте наступний розчин, на 1 літр води додайте 2-4 мл 3% перекису водню.
При появі ознак кореневої гнилі видаліть патогенну мікрофлору, для цього використовуйте розчин перекису водню. На 1 літр води додайте 2 столові ложки 3% перекису водню + розчин фосфорного добрива. Дочекайтеся щоб весь розчин з видаленою патогенною флорою витік з горщика.
Для того щоб запобігти загниванню (покриттю слизом) живців, поставлених у воду для укорінення, використовуйте розчин перекису водню. На 1 літр води додайте 1 столову ложку 3% перекису водню. Ця процедура позбавить живці не тільки від гниття, а й допоможе їм краще вкорінитися.
Обприскайте кущі наступним розчином. На 10 літрів води додайте 2 столові ложки 3% перекису водню та 40 крапель йоду. При додаванні до цього розчину 3-4 столові ложки спирту додатково можна знищити попелицю, щитівку.
Проводьте обприскування томатів кілька разів за сезон.